Namaste dragilor!
Dupa cum spuneam si data trecuta, ceea ce consumati,
hrana pentru corp va poate influenta foarte mult starea de sanatate si de
spirit. Astazi voi veni cu cateva exemple concrete de alegere dintre doua rele;
veti afla pe parcurs cum sa faceti alegerea corecta sau mai putin daunatoare
pentru corpul vostru.
Asadar, voi vorbi pe rand despre: ZAHAR, MIERE, SARE,
ULEI.
ZAHARUL
Despre zahar s-a vorbit si se vorbeste mult, toti, sau
aproape toti stiti cat este de nociv si totusi este folosit masiv. Ca
alternative la el, daca nu puteti sa renuntati definitiv, puteti alege un rau
mai mic, cum ar fi zaharul brun de trestie. Acesta se asimileaza mai usor si
natural in organism.
MIEREA
Mierea de albine este alegerea perfecta pentru a se
consuma ca atare, in ceaiuri sau in alte preparate cu conditia sa nu fie
contrafacuta si sa nu fie incalzita peste 40 de grade Celsius pentru ca atunci
devine TOXICA.
Cea mai sigura varianta este aceea pe care o gasiti la apicultori
si nu in hipermarketuri. Una dintre multele metode de testare a mierii este
urmatoarea: luati o lingurita din mierea respective si fara sa amestecati,
puneti-o intr-un pahar cu apa rece. Cu cat se dizolva mai greu cu atat mierea
este mai naturala.
Mierea naturala nu trebuie sa fie lichida si nici
transparenta!
Si nu uitati: FOLOSITI-O LA TEMPERATURI SUB 40 GRADE
PENTRU A NU DEVENI TOXICA!
SAREA
Sarea este necesara in organismul uman si este benefica
in cantitatea corecta si cu continutul corespunzator. Prin continut vreau sa
spun ca sarea pe care o gasiti in magazinele voastre este saracita de minerale
si imbogatita artificial de om cu iod, iod care nu face bine daca nu se afla
natural in acea sare.
O alternativa la sarea din magazine este sarea vanduta
direct la gura minei, pentru ca este NEIODATA, sarea de Himalaya sau sarea
marina.
Sarea alimentara din magazine este "imbogatita"
artificial cu fenocianura de potasiu si de sodium, antiaglomerant(E) si apoi
iodata cat cuprinde. Sarea de Himalaya este considerata cea mai pura si
completa sare de la voi de pe Terra.
ULEIUL
Sunt dupa cum si voi stiti, multe variante de uleiuri
alimentare pe care voi le puteti folosi cu beneficii pentru organism cu
conditia sa nu fie prajite pentru ca atunci isi pierd proprietatile si devin
TOXICE.
Aducandu-ne aminte de alegerea dintre doua rele a unui
rau mai mic, va sugerez ca pentru prajit sa achizitionati uleiul de palmier,
dar si acesta folosit rar si cu atentie.
Pana data viitoare va imbratisez cu Iubire si Lumina!
V
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu